Artiklar Akupunktur De Otroliga Åren Om företaget FAQ Företagshälsovård Symptom Gör även Länkar

tillbaka

Väldigt ofta frågade frågor

Kan man behandla t.ex halsbränna med akupunktur?

Man kan behandla alla symptom och sjukdomar med akupunktur. Med eller utan skolmedicinsk diagnos. Den västmedicinska diagnosen är inte det enda viktiga utan fynden vi gör när vi ställer din individuella diagnos är vägledande.

Botar ni min sjukdom?

Vi påstår inte att vi botar sjukdomar, däremot påstår vi att vi kan några metoder för att hjälpa din kropp att läkas och några metoder för dig själv att öka livskvalitén och förbättra hälsan även på sikt. Fråga dig själv hur frisk du vill bli.

Hur går det till då?

Akupunktören ställer en individuell diagnos som inkluderar patientens detaljerade beskrivning av sina symptom samt puls- och tungdiagnostik. Individuell diagnos för varje enskild person oavsett symptom. Vi lägger upp en behandlingsplan samt väljer punkter och behandlingsmetoder. Vid varje besök stämmer vi av och vid behov justerar behandlingsplanen .

Hur fungerar det?

Akupunktur innebär att man sätter tunna sterila nålar i specifika punkter på kroppen, dessa akupunkturpunkter finns placerade längs meridianer där man anser att vår livsenergi strömmar, Qi (uttalas "tjii"). När man använder nålar startar många reaktioner i kroppen och en mängd läkningsfunktioner kommer igång.

Vaddå Qi?

Enlig Traditionell Kinesisk Medicin (TCM) anses cirkulationen av Qi vara kroppens väsentligaste funktion. Sjukdomar och smärtor uppstår vid blockeringar eller obalans i flödet av Qi. Genom behandling av akupunkturpunkterna återställs harmonin i energiflödet så kroppens egna läkningsmekanismer kommer i gång. Läs mer här.

Gör det ont?

Akupunktur behöver inte göra ont och det finns andra redskap att använda än nålar, värmebehandlingar med moxa, massage och akupressur, koppning, örtmedicin eller laser.

Var sätter man nålarna?

Helt olika beroende på vad diagnosen säger. Det betyder att personer med liknande besvär kan få olika behandling.

Blir man trött efter en behandling?

Ibland men vanligt är att efter en behandling känner man sig lugn, avspänd och full av energi.

Blir man bra direkt?

Akuta besvär försvinner ofta vid den första behandlingen, men vi vill gärna följa upp vad som händer ett par tre gånger. Det tydligaste är att det upplevs en allmän förbättring i hur man mår. Ibland kan det dock krävas en serie behandlingar innan effekterna märks.

Hur länge håller behandlingen?

I många fall är resultaten bestående, i några behöver hälsan upprätthållas med förebyggande behandlingar i jämna intervaller.

Vad kostar det?

Mellan 280-600 kr beroende på behandling. Inkluderat 25%moms.

Var finns ni?

Företaget heter Alrunapraktiken, ligger centralt vid torget på Engelbrektsgatan 69 i Norberg, norra västmanland. Du når oss på telefonnummer 0223-21189.

tillbaka